Diverse auteurs van Avenir Publishing waren de afgelopen tijd op de radio te horen. Jet Hoogerwaard en Linda Wouters op RTV Albrandswaard, Hans Erkens sprak met Ben Corino bij RTV Dordrecht over Avenirs nieuwste aanwinst Zomervogels en schreef er een blog over.

Zaterdagochtend 10.00 uur. ‘Nog dertig seconden,’ roept de geluidstechnicus. Ik bevind mij tegenover Ben Corino voor een radio-interview bij RTV Dordt.
Het vertrek lijkt meer op een kantoor. Aan de apparatuur kun je zien dat hier weldegelijk radio wordt gemaakt. Het rode lampje  boven de deur gaat aan.
‘Vandaag praten we met Hans Erkens, auteur en musicus, over zijn drie boeken en de songs die hij heeft meegebracht.’ Met zijn blauwe ogen kijkt Ben mij aan. ‘Bastaardzoon gaat over de zoektocht naar jouw vader. Hoe was jullie relatie?’
Ik haal diep adem en vertel over onze moeizame band, zijn winnersmentaliteit en dat ik door die zoektocht uiteindelijk dichter bij hem ben gekomen. Uit de speakers klinkt Babylon Sisters van Steely Dan.
‘En wat levert schrijven jou op?’
Ik vertel dat het mij rust en reflectie biedt, maar dat schrijvers ook erop uit moeten voor nieuwe vergezichten en om mensen te ontmoeten. ‘Zo ontstond tijdens de laatste reis het idee voor Zomervogels, waarbij een overspannen journalist naar de Dordogne trekt om aan een boerderijtje te klussen, zonder zijn vrouw. Wat zou zoiets met mij doen, vroeg ik mij af? Het is geen standaard liefdesverhaal geworden.’
Elvis Costello zingt zijn She. Daarna mag ik afsluiten met een gedicht als ode aan de vrouw. Het rode lichtje gaat weer uit.

Het radio-optreden van Hans vind je via de site van RTV Dordrecht onder ‘luister opnieuw’. Zoek op datum (8 juni 2024) en kies voor het tijdsslot 10.00 uur om het programma van Ben Corino te horen. Of luister direct via deze link op Soundcloud.
Wil je meer lezen (en luisteren) over het bezoek van Jet Hoogerwaard (De Kaper) bij RTV Albrandswaard? Dat kan hier.
En als je het radio-optreden van Linda Wouters bij RTV Albrandswaard over David Rodriguez (Talent op drift) wilt beluisteren, dan kan dat hier.

Vergelijkbare berichten