Celeste tekent een boekcontract en uitgever Jet Hoogerwaard zit ernaast met een bos bloemen

Afgelopen vrijdag was een feestelijk moment: Celeste Engwerda tekende haar boekcontract bij Avenir Publishing.

We leven in een maatschappij waarin veel mensen denken dat je het leven naar je hand kan zetten. Wil je iets bereiken in het leven? Hard werken, en dan lukt het. Wil je een slanker lijf? Ga aan de slag met je voeding, neem desnoods een personal trainer. Vind je je lippen te dun, je rimpels te diep? Maak een afspraak bij de kliniek en je komt met weelderige lippen en zonder kraaienpootjes naar buiten. Wil je een kindje? Gewoon op het juiste moment seks hebben!

‘Een kindje nemen’: zo makkelijk is het niet, dat weet Celeste inmiddels maar al te goed. Jarenlang ging het haar voor de wind. Ze studeerde hard, werkte hard en werd arts. Ze vond de liefde, in de Scandinavische Hampus en samen met hem deelde ze een passie: hardlopen. Ze deden mee aan nationale en internationale wedstrijden en samen streefden ze naar het rennen van steeds snellere tijden op verschillende afstanden. Celeste en Hampus kregen een dochtertje en niet lang daarna besloten ze: kindje nummer twee is meer dan welkom!
Maar… dit ging allemaal niet zoals verwacht. Celestes zwangerschap verliep vanaf het begin af aan al niet zoals je een zwangerschap voorstelt. En haar vliezen braken ook nog eens voordat ze de twintig weken bereikt had. Een intens moeilijke periode volgde, een periode waar hoop, wanhoop, verdriet en vreugde elkaar afwisselden.

Voor moeders en koppels

Celeste wil het verhaal van deze zwangerschap delen met de wereld, om koppels en moeders die iets soortgelijks meemaken een hart onder de riem te steken. Maar ook om zorgprofessionals te laten weten hoe het is voor de ouders en de mensen eromheen. Celeste: ‘Ik heb ondanks het intense verdriet veel geleerd van onze ervaring en ik hoop dat de lezer er ook iets uit kan halen: steun, dankbaarheid, herkenning, een diep respect voor nieuw leven of misschien iets heel anders.’

Lotgenoten en zorgprofessionals

Bij Avenir Publishing werden we geraakt door het verhaal van Celeste en zien we hoe waardevol het kan zijn voor lotgenoten en zorgprofessionals. Daarom nemen we het verhaal te zijner tijd graag op in ons fonds. De ondertekening van het contract vond afgelopen vrijdag plaats en we zijn blij met het vooruitzicht van weer een mooi verhaal bij Avenir Publishing.
Omdat Celeste op het punt staat om te bevallen, zetten we er alleen niet al te veel haast achter. De geboorte van een boek is prachtig, maar de geboorte van het volgende kindje van Celeste en Hampus heeft nu heel even de prioriteit. We houden jullie op de hoogte! En als jullie meer willen weten over hoe het gaat met Celeste en over de totstandkoming van haar boek: volg haar op de socials.

Het verhaal van Celeste Engwerda over haar onvoldragen zwangerschap verschijnt in het voorjaar van 2025 bij Avenir Publishing.

Celeste tekent haar boekcontract bij Avenir Publishing. (Beelden: Hampus Aberg)
Celeste Engwerda tekent haar boekcontract bij Avenir Publishing (beelden: Hampus Aberg).

Vergelijkbare berichten