Meer over… Avenir Publishing

Avenir Publishing is een jonge uitgeverij die is opgericht om lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Avenir Publishing brengt verhalen die het leven raken.

Jet Hoogerwaard

Auteur Jet Hoogerwaard bracht haar roman De Kaper uit eind 2020. Na jarenlang auteurs te hebben begeleid bij het uitgeven van hun boek, en vele mensen te hebben bijgestaan bij het schrijven van hun levensverhaal, vond zij het tijd worden om haar eigen verhaal naar buiten te brengen. Zij zette daarvoor Avenir Publishing op.

Hans Erkens

Hans Erkens (Rotterdam, 1960) woont in het centrum van Dordrecht met zijn vrouw. Hans doorliep het conservatorium en rondde daarna een opleiding HRM af. Vrijwel dagelijks studeert hij een uur piano en hij speelt drum. Een deel van het jaar brengt hij door in het buitenland, dan schrijft hij het liefst. Hans bracht de dichtbundel Luie groente uit, deze was na twee maanden uitverkocht. Hij presenteerde daarna de bundel Luie groente 2.0 en in 2020 volgde de roman Bastaardzoon. In 2024 gingen Hans en Avenir Publishing de samenwerking aan om in mei 2024 de roman Zomervogels aan het grote publiek te presenteren.

Linda Wouters

Linda Wouters (1955) woont in Dordrecht en heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt. Ze werkte veel met kinderen met een chronische ziekte, een lichamelijke beperking of een hersenbeschadiging. Linda schreef meerdere korte verhalen, onder andere over haar belevenissen in het onderwijs. Haar goede vriend David Rodriguez, een getalenteerde muzikant afkomstig uit Texas, was onder de indruk van haar schrijftalent en wilde graag met haar aan de slag om zijn levensverhaal op papier te krijgen. David overleed echter voordat het zover was, maar op verzoek van gezamenlijke vrienden pakte Linda toch de pen op om het levensverhaal van David te schrijven. Het resulteerde in Talent op Drift, een prachtig eerbetoon aan de charismatische en markante singersongwriter David Roland Rodriguez.

Anika Rooke

Anika Rooke (1982) uit Lelystad wist al op jonge leeftijd dat ze schrijfster wilde worden. Ze las veel boeken, waar ze haar inspiratie uithaalde om zelf fictieve verhalen te gaan schrijven over tijdloze thema’s als pesten en faalangst. Op de middelbare school zat ze in de redactie van de schoolkrant en debuteerde ze bij de jongerenpagina van een regionale krant. Een logische stap na het vwo was de opleiding Journalistiek. Door mentale problemen werd ze echter op haar achttiende opgenomen in een kliniek en volgde de diagnose borderline. Na die opname worstelde ze nog jarenlang met zichzelf en ze volgde intensieve therapieën om haar leven weer op de rit te krijgen. In 2017 begon ze met het schrijven van haar levensverhaal. Talloze schrijfsessies in een plaatselijke lunchroom hebben geleid tot het indrukwekkende Over The Borderline dat in oktober 2023 verschijnt bij Avenir Publishing.

Joyce de Bos

Joyce de Bos werd in 1956 geboren in Den Haag, maar heeft een groot deel van haar leven gewoond in Rotterdam, waar haar man als huisarts praktijk heeft in Rotterdam Zuid. Joyce werkte onder andere als maatschappelijk werkster en lerares maatschappijleer, maar de laatste jaren heeft zij zich gewijd aan de soms kafkaiaanse zoektocht naar de gebeurtenissen uit haar vaders verleden en aan het schrijven van Ik vertrouw je tot vandaag dat in april 2021 verscheen bij Avenir Publishing.

Antonie Egas      

Als assistent uitgever is Antonie Egas dé man die verantwoordelijk is voor de externe communicatie. Heb je een manuscript ingestuurd? Dan is hij degene die met jou contact zoekt. Ook onderhoudt hij de contacten met de pers. Naast zijn werkzaamheden bij Avenir Publishing vult hij zijn dagen met studeren aan Tilburg University.

In de planning…

Vanzelfsprekend kost het tijd om een boek de wereld in te brengen, dat verdient ook alle aandacht. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een aantal nieuwe uitgaven. Meer weten? Hou onze socials in de gaten!

We doen het niet alleen!

Bij het schrijven, vormgeven en uitgeven van een boek zijn altijd meerdere partijen betrokken. Avenir Publishing heeft veel warme contacten met professionals uit het vak.

Manuscript insturen?

Móet jouw verhaal gedeeld worden met de wereld, en ben je benieuwd of je verhaal past bij Avenir Publishing? Dan nodigen we je van harte uit om je manuscript in te sturen! Stuur je volledige manuscript, met synopsis, naar: info@avenirpublishing.nl en wie weet ben jij de volgende die bij ons komt!

Wacht niet!

Stuur ons een berichtje!