In december was Jet Hoogerwaard te gast bij Ben Corino van Studio de Witt (RTV Dordrecht). Jet postte de link op haar socials:

“‘Het is een waardevol boek, zeker geen dertien in een dozijn’, zo noemt Ben Corino van Studio De Witt het boek De Kaper aan het begin van de radio-uitzending waar ik te gast was. Genieten was het, mijn bezoek aan de radiostudio op het Leerpark (hier terug te beluisteren: https://soundcloud.com/rtvdordrecht/jet-hoogerwaard-de-kaper). Hoewel ik een kleine aanloop nodig had en wat moest wennen aan de microfoon, vond ik het geweldig om in de radiostudio te zitten. Het bracht allerlei gevoelens van nostalgie naar boven. In mijn jeugd was er namelijk een radiostation bij ons op zolder, een ‘piraat’, zoals dat toen ook wel genoemd werd: Radio De Kaper. Mijn vader en mijn broer Dennis waren allebei deejay, samen met nog een aantal anderen uit de buurt. Deejay zijn? Dat wilde ik ook wel! Maar ik was nog maar klein en moest vooral overal vanaf blijven. Nu niet. Hoewel ik niet aan de knoppen zat, waren het dit keer mijn uurtjes, en bepaalde ik de muziek. Ik koos natuurlijk vooral liedjes die in mijn boek voorkomen, of ermee te maken hebben.”

Tijdens de radio-uitzending praten Ben en Jet vooral over het boek De Kaper, waarin Jet vertelt over haar leven. Op jonge leeftijd verliest Jet haar broer. Haar toch al dominante vader kon daar moeilijk mee omgaan en de relatie tussen Jet en haar vader verslechtert door de jaren heen, ondanks de pogingen van Jet om de verbinding te zoeken. Jet deelt haar verhaal om herkenning te bieden en anderen te inspireren.

Ben je nieuwsgierig naar De Kaper? Bestel hem dan via onze shop. De Kaper is ook verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels.

Vergelijkbare berichten