David Rodriguez en Linda Wouters

Het is nu ongeveer twee jaar geleden dat we bij Avenir Publishing kennismaakten met Linda. Vol vuur vertelde ze over de Amerikaanse muzikant David Rodriguez, die een bekend gezicht in Dordrecht was. Ze vertelde dat ze bezig was met een boek over hem, een boek over zijn bewogen en bijzondere leven.

Dordrecht en Recklinghausen

Dat boek is inmiddels uitgebracht bij Avenir Publishing en het verhaal over David heeft al veel mensen mogen bereiken. Het is dan ook vlot en mooi geschreven door Linda, een van de talentvolle auteurs van Avenir Publishing. Om die reden, maar ook vanwege haar vele contacten in het Dordtse, werd Linda gevraagd om begin maart mee te gaan met een Dordtse delegatie naar Recklinghausen, om de vriendschapsbanden tussen Dordrecht en Recklinghausen aan te halen. Zulke dingen zijn Linda op het lijf geschreven! Mooi dat het boek van David mee in de koffer de grens overging, ook dat paste wel in het plaatje.

Opkomen voor een bevolkingsgroep

Bruggen bouwen en verbindingen aangaan: dat was iets wat David namelijk belangrijk vond. Hij vond het vooral belangrijk om op te komen voor de minderheden in zijn land: er waren zoveel andere projecten had waar hij belangstelling voor had. Politiek, het rechtssysteem, kunst, het leven in de sloppenwijken. Hij probeerde te kijken, te luisteren en te schrijven over de dingen die op zijn pad kwamen. Linda: “David verdiepte zich in zijn wortels en die van zijn voorvaderen en wilde voor deze bevolkingsgroep opkomen. David zette zich in voor het lot van alle sociaal zwakkeren, maar vooral voor de Mexicaanse immigranten die gediscrimineerd werden en waar hij zich zo verbonden mee voelde. Daar lag zijn passie.”

Vijftigjarig partnerschap Dordrecht – Recklinghausen

Hoewel David zijn muziekinstrumenten nooit helemaal vergat, was hij een tijd politiek actief. Hij zou het dus geweldig hebben gevonden om van Linda over haar weekend in Recklinghausen te horen!

Linda: “Inmiddels ben ik weer thuis na een ontzettend leuk weekend in Recklinghausen. De burgemeester van Dordrecht en een delegatie van wethouders, de gemeenteraad en vertegenwoordigers van de culturele sector in Dordrecht waren in verband met het 50- jarig partnerschap tussen beide steden uitgenodigd om deze bijzondere vriendschap te vieren. Ook ik mocht mee vanwege mijn schrijverijen en ik heb fijne gesprekken gevoerd met verschillende personen: de burgemeester van Recklinghausen, zijn werknemers, kunstenaars, de directeur van het plaatselijk museum en de conservators. Het was een goed weekend waarin we nieuwe contacten hebben gelegd en vriendschappen hebben gemaakt. Wie weet waartoe dit zal leiden. Hopelijk komt er in september een vervolg, zodat we de bruggen die nu gebouwd zijn, kunnen verbreden en verlengen!”

Er zal dus nog een keer een ontmoeting gaan plaatsvinden tussen de beide steden, en ook daar zal Linda hoogstwaarschijnlijk weer bij aanwezig zijn. Daar berichten we dan natuurlijk ook weer over! En als je meer wilt weten over de reden waarom David nét niet tot senator werd verkozen en waarom hij uiteindelijk met zijn muziekinstrumenten in Nederland belandde: Talent op drift is te koop bij elke boekhandel en natuurlijk ook op deze website (dan krijg je er een mooie boekenlegger bij!)

Vergelijkbare berichten