Heb jij De Kaper nog niet gelezen, maar ben je wel nieuwsgierig naar het boek? Nu is het je kans om het boek te winnen!

Jet Hoogerwaard debuteerde afgelopen december met De kaper, een boek gebaseerd op ware gebeurtenissen over een moeizame vader-dochterrelatie. Het geeft antwoord op de vraag wat de invloed is van een dominante vader. Op Hebben kun je het boek winnen: we geven 5 exemplaren weg.

Jet Hoogerwaard heeft jaren als docent gewerkt, en is daarna overgestapt op het schrijven én lesgeven in schrijfvaardigheid. Ze begeleidt auteurs bij het uitbrengen van hun boek, geeft regelmatig workshops en cursussen en schrijft levensverhalen voor kranten en tijdschriften. 

Haar eerste roman De kaper gaat over een vader-dochterrelatie die alleen maar verder verslechtert als het gezin een traumatische gebeurtenis meemaakt. Het boek onderzoekt wat de invloed is van een dominante vader op het leven van een jonge vrouw op weg naar volwassenheid. Hoogerwaard schrijft momenteel aan haar tweede roman, over een bijzondere vriendschap.

De kaper

Als klein meisje heeft Jet het prima naar haar zin thuis. Soms is ze wat eenzaam omdat ze de jongste is, en haar vader kan soms wat streng zijn, maar er is ook veel liefde en gezelligheid om haar heen. De deur van het huis staat altijd open en iedereen is welkom. Als er bezoek is, is haar vader op zijn best. Dan slaat het noodlot toe: haar oudere broer Dennis wordt ernstig ziek. Dat heeft gevolgen voor de sfeer in huis, vooral de relatie met haar dominante vader verslechtert in rap tempo. Zijn duistere kant komt steeds vaker naar boven. Het leidt tot een reeks gebeurtenissen die Jet de rest van haar leven met zich meedraagt.

Ga naar de site van Hebban om kans te maken op het boek: klik hier voor de website. (Beeld: Hebban)

Vergelijkbare berichten