De Kaper, Ik vertrouw je tot vandaag, Over the borderline

De Boekenweek 2024 is alweer bijna ten einde, bij Avenir Publishing hopen we natuurlijk dat door deze week veel mensen een extra zetje hebben gekregen om naar de boekwinkel te gaan om een leuk boek aan te schaffen. Het thema van deze Boekenweek Bij ons in de familie past ons wel. We lichten drie Avenir-boeken uit die bij het thema passen.

1. De Kaper

Familie en de dynamiek tussen ouders en kind is het overkoepelende thema van de roman De Kaper. Hoofdpersoon Jet en haar broer Dennis kibbelen en ruziƫn regelmatig, maar alles verandert als Dennis ernstig ziek wordt. De angst om hem te verliezen speelt op dat moment een grote rol. De ziekte van Dennis en later zijn overlijden, hebben een grote impact op de familie, de onderlinge verhoudingen en zorgen voor littekens die een leven lang aanwezig blijven.

2. Ik vertrouw je tot vandaag

De band tussen Joyce en haar vader is bijzonder, en bijzonder hecht. Maar waar Joyce last van heeft, is de doodswens van haar vader, ingegeven door de intens heftige oorlogsherinneringen die hem steeds vaker achterna lijken te zitten. Na zijn overlijden gaat Joyce op onderzoek uit om meer over zijn oorlogsverleden te weten te komen en langzaam begint Joyce gebeurtenissen in de familie uit het verleden te begrijpen. Joyce heeft het beschreven in het prachtige boek Ik vertrouw je tot vandaag.

3. Over the borderline

Anika kampt met borderline en schreef er een boek over, Over the borderline. Borderline heeft niet alleen een enorme impact op degene die de diagnose krijgt, maar ook iedereen in de naaste omgeving heeft ermee te maken. Dus speelt familie in het boek van Anika een grote rol. Haar vader Arthur schreef zelfs het voorwoord, dat openhartig, hartverwarmend en indrukwekkend om te lezen is. Om meer aandacht te geven aan wat de diagnose borderline voor haar naasten heeft betekend, zal Anika in de komende tijd het gesprek aangaan met onder andere haar vader en zus. Over de resultaten zal Anika gaan schrijven. Wil je daar meer over weten? Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte, maar je kunt Anika ook volgen op de socials.

Je ziet, als het gaat om verhalen waarin het thema familie centraal staat, dan kun je je hart ophalen bij Avenir Publishing. Onze boeken kun je hier via de website bestellen, maar je kunt ze ook bestellen bij elke boekhandel die je wilt!

Vergelijkbare berichten