Over the borderline cover en Koukleumpjes-logo met de datum van het koukleumevent

De Koukleumpjes. Wel eens van gehoord? Dit zijn boekenrecensenten met een flinke schare volgers online. Veronique en Bryan houden hun volgers op de hoogte van de nieuwste Nederlandse en Vlaamse boeken en organiseren zogenaamde ‘Koukleumevents’. En onze Anika mag daarbij aanwezig zijn!

Koukleumevent

Het volgende Koukleumevent vindt plaats op zaterdag 13 januari in Landgraaf. Honderd auteurs presenteren zich in de Bibliotheek van Landgraaf aan het publiek. Van 11 tot 16 uur kunnen leesliefhebbers kennismaken met boeken in allerlei genres en met de auteurs. Anika heeft er ontzettend veel zin in! ‘Ik volg de Koukleumpjes al een aantal jaar. Het is een koppel dat al jaren boeken recenseert. Nadat Over the borderline uitkwam heb ik contact met ze opgenomen en zij hebben mijn boek gerecenseerd. Er kwam een vijfsterrenrecensie uit!’

Honderd auteurs

Anika wilde heel graag bij het event van de Koukleumpjes zijn, maar er is maar plaats voor 100 auteurs. Er zou geloot worden. En… de loting pakte goed uit. Anika is erbij! Anika: ‘Geen idee wat ik ervan kan verwachten, maar het wordt vast en zeker een mooie ervaring. Ik ben in ieder geval met 99 andere auteurs, allemaal met dezelfde gedrevenheid en passie. Er zal dus zeker verbinding zijn. Ik kijk ernaar uit en zal zeker verslag doen op mijn social media!’

Recensie

Lees hier de recensie die de Koukleumpjes schreven over Over the borderline:

‘Het verhaal beslaat een periode van 1991 tot 2016. Het verhaal is opgedeeld in 5 delen. Ieder deel beslaat een bepaalde periode.

Haar verhaal begint eigenlijk op het moment dat haar ouders gaan scheiden. Dit is een bepalende periode die naar mijn gevoel ervoor gezorgd heeft dat de borderline zich uit. In korte en bondige hoofdstukken beschrijft Anika haar leven en de heftige en allesbepalende gebeurtenissen. Dit komt echt binnen, en wat hierbij meteen opvalt, is dat ze zichzelf ook zeker niet spaart in haar verhaal.

In de eerste twee delen lees je hoofdzakelijk over het gevecht wat Anika met zichzelf heeft, maar vanaf het derde deel lees je vooral over de behandeling die Anika ondergaat en die op den duur ook resultaat oplevert.

Ik heb ontzettend veel respect voor Anika, wat heeft ze veel meegemaakt en ze weet zich iedere keer weer te herpakken en het gevecht met haar ‘monster’ weer aan te gaan. Maar ook heb ik veel respect voor haar omgeving, vooral haar ouders, zusje en partner. Ondanks het soms toch zware gevecht, blijven ze haar steunen en kan ze toch iedere keer weer bij hun terecht.

Het is een ontzettend inspirerend verhaal waar iedereen kracht uit kan halen. Het laat duidelijk zien dat, indien je er volledig voor gaat, kunt komen waar je wilt. Ook al zal het wel continue opletten blijven dat je niet terug valt. Dit is een boek wat gelezen moet worden.’

Vergelijkbare berichten