Titel Over the borderline

Meer bekendheid over borderline, dat is de missie van Anika. Het is de reden waarom zij haar boek Over the borderline heeft geschreven en het is waarom ze lezingen geeft over het onderwerp. Aanstaande woensdag mag ze bij @ixtanoazutphen de thema-avond over borderline invullen.

Lezing over borderline

Superleuk, want een paar jaar terug was ze er al eens eerder om haar verhaal te doen. Nu het boek ‘Over the borderline’ uit is, krijgt Anika regelmatig nieuwe aanvragen voor lezingen. Niet alleen blijkt er veel behoefte te zijn aan een onderwerp als borderline, het is ook hard nodig om de vooroordelen rond deze persoonlijkheidsstoornis te doorbreken. Daarnaast wil Anika mensen ook graag hoop en steun bieden. Er valt te leven met borderline, ook al is het soms hard werken.

Kwetsbaar en eerlijk

Anika: “Momenteel ben ik bezig om de puntjes op de i te zetten voor de thema-avond. Ik weet wat ik wil vertellen en gebruik daarbij ook boekpassages uit mijn autobiografie ‘Over the borderline’. Ik merk dat ik mentaal nog steeds groei, want ik durf steeds meer op mezelf te vertrouwen, lig niet meer nachten wakker met de angst dat ik zal falen als het eenmaal zover is en voel wanneer er ruimte is om te improviseren. Ja, ik moet daar nog steeds aan wennen, maar het maakt het zoveel leuker om een lezing te geven. Ik ben op zo’n avond blij, enthousiast, maar ook kwetsbaar en eerlijk; dat wordt doorgaans bijzonder gewaardeerd.
Inmiddels durf ik mijn lezing ook uit te breiden met nieuwe elementen, gebruik ik een PowerPoint Presentatie en is er ook ruimte voor een heel bijzonder liedje. Eentje die me erg dierbaar is en mijn reis naar herstel weergeeft.”

Aanmelden lezing

Heb je woensdag zin om de thema-avond van Ixta Noa Zutphen te bezoeken? Je bent van 18.30 tot 21.00 uur welkom. Aanmelden is verplicht en kan via: zutphen@ixtanoa.nl. Toegang is gratis.
Adres: Praktijkhuis Ixta Noa Zutphen, IJsselkade 9, 7201 HB Zutphen.

Vergelijkbare berichten