David Rodriguez

Blijf erop vertrouwen dat de kracht van de liefde het sterkst is!

Dat we een tijdje niets van Linda hebben gehoord, betekent niet dat er niets gebeurt. Integendeel, er is binnenkort een heel leuk nieuwtje te delen! Maar dat komt later nog. Eerst delen we graag Linda’s overpeinzingen na het aflopen van de eerste maand van het nieuwe jaar…

David Rodriguez

Linda: “De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Bij de overgang naar het nieuwe jaar moet ik altijd denken aan wat ik hoop dat het nieuwe jaar mij gaat brengen. Geen grootse, materiële gedachten, maar ik denk dan meer in termen van geloof, hoop en liefde. Dat zijn de woorden waar het wat mij betreft om draait en waar ik met David Rodriguez vaak over sprak, de hoofdpersoon van de biografie Talent op Drift, het boek dat ik over zijn leven schreef. Voor hem betekende de zin van het leven dat je ondanks de kwetsbaarheid van je leven, je toch blijft vertrouwen dat de kracht van de liefde het sterkst is. De liefde voor wie of wat dan ook houdt je overeind. Liefde voor een persoon, liefde voor je werk, liefde voor de muziek. Blijf erop vertrouwen dat de kracht van de liefde het sterkst is!”

Talent op drift

“Mijn boek Talent op drift is niet alleen een biografie over David Rodriguez, een zeer talentvolle man van een ander continent die na vele omzwervingen in Nederland blijft hangen, maar het is ook een boek van hoop. Hoop is de rode draad. David kende, zoals een ieder van ons, pieken en dalen in zijn leven, een aantal malen in zijn leven zat hij wel héél diep in de put. Toch wist hij altijd weer een weg te vinden om eruit te komen. Dat begon al op heel jonge leeftijd. Op tweejarige leeftijd werd hij ernstig ziek en moest hij in quarantaine, afgezonderd van iedereen die hem lief was. Hij voelde zich maandenlang onveilig in een omgeving die hij niet kende. Daar liep hij een levenslang trauma op en hij moest de rest van zijn leven leren omgaan met zijn lichamelijke handicap. Toch wist hij uit dat dal omhoog te klimmen en te genieten van de dingen die hij wel kon.”

Diepe dalen

“Buiten voetballen met vriendjes was er niet bij, maar David had wel genoeg tijd om zich toe te leggen op het leren spelen van gitaar en piano. Ook hield hij van lezen en schrijven. Al op jonge leeftijd schreef hij zijn eerste gedichten. Toen hij wat ouder was, wist hij zijn talenten te combineren: teksten schrijven, muziek componeren en optreden met zijn gitaar. Een nieuwe singer-songwriter werd geboren. Voor mij was David een inspiratie en ik schreef zijn boek om ook anderen te inspireren. Iedereen kan veel van zijn verhaal leren. Benieuwd naar hoe David steeds weer de moed had om uit de diepe dalen te klimmen die steeds op zijn pad kwamen? Talent op Drift is te bestellen bij elke boekwinkel, of hier bij Avenir Publishing.”

Vergelijkbare berichten