De afbeelding bevat foto's van vijf boeken die verkrijgbaar zijn bij Avenir Publishing, De Kaper, Over the borderline, Talent op drift, Ik vertrouw je tot vandaag, Schrijf je boek in 1 jaar

Decembershoppen kan je ook doen bij Avenir Publishing. Geef een boek cadeau! Lees hieronder meer over de boeken van Avenir Publishing en bestel hier jouw decembercadeautje. Geef bij je bestelling aan dat het een cadeautje is en het wordt ook nog eens voor je ingepakt! Hieronder vijf goede keuzes voor iedere boekenliefhebber:

  1. Over the borderline van Anika Rooke;
  2. Talent op drift van Linda Wouters;
  3. Ik vertrouw je tot vandaag van Joyce de Bos;
  4. De Kaper van Jet Hoogerwaard, of
  5. Schrijf je boek in 1 jaar, voor iedereen die zelf (een boek) wil schrijven!

Over the borderline

Borderline is een psychische kwetsbaarheid waar een groot stigma op rust. ‘Raar’, ‘emotioneel’, ‘onvoorspelbaar’: er zijn veel vooroordelen rondom mensen die de diagnose borderline hebben gekregen. Des te meer reden voor Anika om haar verhaal met de wereld te delen in het boek Over the borderline. Wanneer je het boek van Anika leest, word je meegenomen in haar wereld. Het is geen dagboek, leest niet als een verslag, nee: het is een roman, een verhaal dat je beetpakt en niet meer loslaat. Voor iedereen die van stevige verhalen met een boodschap houdt!

Fragment Over the borderline:

Talent op drift

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het boek van Linda Wouters over de Amerikaanse David Roland Rodriguez. David, de getalenteerde vertolker van americana-muziek, kwam op latere leeftijd in Nederland terecht, nadat hij zijn thuisland, waar hij een bekend muzikant was, moest verlaten. Hij maakte snel vrienden in de stad waar hij uiteindelijk een thuis vond, de havenstad Dordrecht. Ook met Linda kreeg hij een goede band. Zij leerde hem steeds beter kennen en ontdekte waarom de charismatische en bevlogen muzikant in Nederland een veilig thuis zocht. Zijn songteksten laten zien hoe het leven van deze muzikant eruitzag, welke hobbels hij tegenkwam en hoe hij leerde leven met de beperkingen, fysieke en mentale, die hij opliep na een besmetting met polio. Een prachtig cadeau voor leesliefhebbers die ook van muziek houden! Tip: luister de muziek van David Rodriguez terwijl je het boek leest! Te vinden op YouTube, maar ook op Spotify.  

Fragment Talent op drift:

Ik vertrouw je tot vandaag

Oorlog; het is helaas op dit moment de realiteit van velen op de wereld. Joyce had, toen zij het boek Ik vertrouw je tot vandaag schreef, nooit kunnen denken dat haar boek weer zo snel actueel zou zijn. Joyce vertelt in Ik vertrouw je tot vandaag over haar zoektocht naar het verleden van haar vader. Het voelt voor haar als een noodzaak om te ontdekken waarom haar vader is zoals hij is. Ze praat met hem, maar gaat ook op onderzoek uit. Onder andere komt ze terecht bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort (waar haar boek inmiddels ook in de museumwinkel ligt) ze praat met mensen en uiteindelijk doet ze een schokkende ontdekking over de familie van haar vader. Het boek maakt pijnlijk duidelijk dat een oorlog niet stopt wanneer de gevechten voorbij zijn. Oorlog leeft voort, zelfs in de kinderen van de slachtoffers, omdat de slachtoffers maar al te vaak kampen met ptss, posttraumatische stressstoornis, en niet meer loskomen van de gebeurtenissen die hen is overkomen. Een aangrijpend verhaal over wat oorlog doet met een mens en zijn omgeving.

Fragment Ik vertrouw je tot vandaag:

De Kaper

De Kaper vertelt het verhaal over een gezin in de jaren tachtig waar het er doorgaans gemoedelijk aan toegaat. Vader en moeder werken hard om het hoofd boven water te houden, de kinderen, Dennis en zijn zus Marriëtte, zijn goede leerlingen en gaan met plezier naar school. In huis is het vaak gezellig, dat komt vooral door alle inloop die er plaatsvindt omdat er een radiostation op zolder is, De Kaper. Maar dan slaat op een dag het noodlot toe, als het gezin na een ziekenhuisbezoek een verpletterende boodschap krijgt: Dennis is ernstig ziek. Dit verandert alles en de daaropvolgende gebeurtenissen zetten vooral de relatie tussen de opgroeiende Marriëtte en haar door verdriet verteerde vader onder druk. De Kaper is een aangrijpend en rauw verhaal over de invloed die een ouder kan hebben op een kind, over de invloed van een dominante vader op een dochter.

Fragment De Kaper:

Schrijf je boek in 1 jaar

Schrijf je boek in 1 jaar is het boek dat een hulp biedt aan iedereen die zijn eigen (levens)verhaal aan het papier toe wil vertrouwen. Het is geschreven door drie schrijfprofessionals die ieder hun eigen expertise hebben gedeeld in het boek. Het boek geeft je alles wat je moet weten als je een boek gaat schrijven, en meer. Het geeft vooral inspiratie en motivatie en zorgt dat je doorgaat met schrijven! Voor iedereen die aan de slag wil met schrijven.

Fragment Schrijf je boek in 1 jaar:

Kijk eens aan: dat zijn toch vijf goede ideeën voor decembercadeautjes! Klik hier om je boek te bestellen, geef tijdens het bestelproces aan dat het een cadeautje is en ontvang het boek ingepakt en wel in de brievenbus. Of bestel het boek bij je favoriete boekhandel!

Vergelijkbare berichten